Automatisk kontrol af netværksdata

John Morten Malerbakken, kvalitetschef hos GlobalConnect, har implementeret automatiseret kontrol af data ved aflevering af ændringer i netværket til Operations fra de andre dele af virksomheden.

Hver aften opretter det proprietære system “Wall-E” en rapport, der viser status for data fra et antal systemer, inklusive Smallworld, for alle ændringer der skal overtages af GlobalConnect’s driftsorganisation. Rapporten viser alle uoverensstemmelser i dataene i forhold til de aftalte procedurer, så Operations kan gå tilbage til de enheder, der lavet ændringen, f.eks. Leverance, Roll-out eller Kundeservice, og bede dem om at rette manglende eller inkonsekvente data. Derudover leverer løsningen ugentlige rapporter til ledelsen og præsenterer resultater i et dashboard for lettere opfølgning.

– På denne måde sikrer vi, at overdragelse til drift er i overensstemmelse med vores instruktioner, som gør det muligt for os at levere et robust netværk og stabile tjenester, forklarer John Morten. – En anden god effekt er, at kvaliteten på dokumentation af ​​vores netværk også vil øge, da vi vil have stadig flere ændringer på nettet kontrolleret.

De, der var til stede på Smallworlds nordiske brugerkonference i København i 2019, havde fornøjelsen at høre John Morten fortælle om, hvordan han brugte kontrol af kredsløbsdiversitet i Smallworld for at forbedre datakvaliteten. Et af punkterne derfra var, at netværksejeren skal have en så høj datakvalitet, at medarbejderne og andre brugere har tillid til de oplysninger, de finder i systemerne. Af erfaring skal man typisk have mere end 99% korrekte data for at undgå dobbeltarbejde ved at verificere oplysninger, eller at der opstår fejl under udførelsen. God datakvalitet sikrer således højere effektivitet og ikke mindst tilfredse kunder og medarbejdere!

– Wall-E hjælper hele virksomheden i vores daglige arbejde og disciplinerer os i brugen af ​​Smallworld og alle vores andre systemer, der indeholder forretningskritiske data, konkluderer John Morten.