Pælekontrol til nye højder!

Geokontroll har på rekordtid bygget sig op til at blive Norges største inspektør af træpæle og skal i løbet af året efterse 150.000 pæle. En af årsagerne til succesen er en Pælekontrol-applikation, udviklet af Smallworld Nordic til at registrere og dokumentere kvalitetskontrol af hver enkelt træstolpe.

Vi tjekkede omkring 56.000 stolper i 2021, som var vores tredje driftsår, og i 2022 vil vi næsten tredoble volumen, siger Lasse Mederud, daglig leder i Geokontroll. – Det er en fantastisk udvikling og årsagen til den stærke udvikling er, at vi for nylig har vundet kontrakter med Elvia og Telenor, foruden allerede etablerede aftaler med blandt andet Norgesnett og Tensio.

For at håndtere volumen i år haver Geokontroll 22 pæleinspektører i gang, en stigning fra 11 inspektører i 2021. Ved starten i 2019 havde virksomheden kun 4 inspektører, hvilket siger noget om den formidable vækst i antallet af kontrakter over en forholdsvis kort periode.


Pælekontrol med Restitograf.

Smallworld Nordic har gennem mange år tilpasset og forbedret pælekontrol-applikationen, og har på det seneste bistået med bl.a. automatisk overførsel af resultater fra måleinstrumentet, en Restitograf, for at kunne præsentere dette for kundernes systemer. Pælekontrollørerne bruger webklienten Smallmap til at registrere alle data i marken, og denne er desuden integreret med GPS, med cm nøjagtighed, for præcis positionering af pælene.

Vores samarbejde med Geokontroll er dynamisk og værdifuldt, fordi vi får konkrete input fra pæleinstruktører og kunder til, hvordan vi kan forbedre applikationen, fastslår Øyvind Berntsen, konsulentchef i Smallworld Nordic. – Det er også meget givende at udvikle en løsning, der er meget brugt, og som er med til at sikre samfundskritisk infrastruktur.


Kontroldata registrered i Smallmap web klient.

Geokontroll har arbejdet målrettet med kvalitet, sikkerhed og arbejdsmiljø, gennem grundige rutinebeskrivelser udarbejdet af virksomhedens egne fag- og kvalitetsansvarlige, og det har løftet virksomheden til topniveau for at kunne konkurrere om de største kontrakter.

Geokontroll blev Miljøfyrtårn-certificeret i løbet af 2021, hvilket betyder, at virksomhedens miljøstandarder og rutiner er i overensstemmelse med kriterier inden for områderne arbejdsmiljø, indkøb, energi, transport, affald, emissioner og æstetik.

Virksomheden er desuden involveret i et forskningsprojekt, i regi af Elektroutvikling, hvor formålet er at forbedre netselskabernes vedligeholdelsesplan, så træpæles ​​gennemsnitlige levetid øges markant. Det har en stor miljøgevinst, fordi det reducerer produktionen og transporten af ​​nye stolper, udover at netselskaberne sparer penge.

Videreudviklingen af ​​Geokontroll som kvalitetsleverandør har været afgørende for at kunne vokse til, hvor vi er nu, og tage det næste skridt videre, forklarer Mederud. – Smallworld Nordics assistance til at tilpasse applikationen til kundernes krav er centralt i denne sammenhæng.

Læs mere om Geokontroll her! (norsk side)