Smallworld bidrager til Fibias fibersucces

Fibia øgede sin FTTH-kundebase med 33% i 2019 til 160.000 forbundne husstande. Virksomheden investerer cirka en milliard danske kroner om året i udvidelse af sit fibernet, og nærmere 300.000 af 640.000 husstande i moderselskabernes forsyningsområder har nu mulighed for at slutte sig til fiber.

Fibia bruger Smallworld Network Inventory til at dokumentere sine fibertilslutninger og sit backbone-net med tilhørende teknikhuse, skabe, brønde og anden infrastruktur. Lone Guldbrandt Jørgensen, GIS-administrator, siger følgende om Smallworlds betydning for Fibias fibersucces: – Vi er glade for at bruge Smallworld, som hjælper med at gøre informationen til vores kunder bedre. Vi udvider løbende vores brug af Smallworld. Dette giver Fibia et godt overblik over netværket og omfanget af eventuelle afbrydelser.

Lone giver også et indblik i Fibias ambitioner om at strømline operation og udbygning af ​​fibernetværket yderligere: – Det første mål er at få et hurtigt og stabilt webværktøj til vores teknikere i marken, der understøtter fuld-digital arbejdsgang, og et af de efterfølgende mål er at lette processen med at få as-build-dokumentation og indlæsning af indmålingsfiler fra entreprenører inn i Smallworld.

Teknisk direktør for Smallworld Nordic, Morten Moe, arbejder tæt sammen med Fibia for at sikre, at virksomheden kan gøre den bedst mulige brug af sin netværksdokumentation; og han har høje forventninger til resultaterne: – Vi skal hjælpe Fibia med at blive en endnu mere effektiv fibervirksomhed, der er altid områder at forbedre, det ser vi hos alle vores kunder.